GERI MEFTAH ART
WATERCOLORS
PENCILS
MARKERS

vrijdag 18 oktober 2013

De verjaardagskaart is af


De verjaardagskaart is af en opgestuurd


Hier kun je zien dat ik om alles een goudrandje heb getekend
Het geheel krijgt hierdoor een beetje een Rococo effect :-)6 opmerkingen:

 1. Geri, wat een bijzondere kaart! Ik blijf inzoomen! Het boek 'Lof der Zotheid' van Erasmus en de stapel boeken in leder kaft ... het lijkt fotografische kunst binnen een aquarel. Hoe zit het?
  Ik vind het intrigerend! Hoe heb je dat gedaan?

  En wat ook mijn nieuwsgierigheid opwekt zijn de aantekeningen op het schrift dat onder de kaart en de verzendstickers ligt, betreffende de Berlijnse Muur ('een muur is beter dan een oorlog').

  Het boek 'Lof der Zotheid' roept bij mij mooie herinneringen op aan mijn studietijd en die aantekeningen over de Berlijnse muur doen hetzelfde. "Wat is er zotter dan om welke redenen ook een strijd aan te gaan van dien aard dat beide partijen er meer nadeel dan voordeel van ondervinden?", aldus Erasmus.

  Leuk die gouden omlijstingen op de kaart. Vermoed voor wie de kaart is..., gebaseerd op geboortedatum. Wat zal zij opkijken van de weergave van het boek op jouw werk. Stunning!
  Neem aan dat de jarige dit boek aan het lezen is...

  Geestig met al die delicatessen rondom het boek, waarmee het voor mij een 'Lof der Zoetheid' wordt, een verjaardag-Utopia! Weet bijna wel zeker dat Erasmus de kaart zelf graag had ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hedy, Ik lees op dit moment een biografie over Kennedy. Ik heb die tijd als 13 jarige meegemaakt. Maar nu lees ik heel veel over de achtergrond. Omdat het me duizelt, de mensen en de gebeurtenissen ben ik aantekeningen gaan maken. Er was natuurlijk heel veel spanning tussen Rusland en Amerika. Kennedy had een eerste ontmoeting gehad met Chroesjtsjov‎ en had het gevoel dat de Russische leider hem helemaal had ingemaakt. De spanningen liepen op. Toen de Berlijnse muur werd gebouwd was de reactie van Kennedy: ""een muur is beter dan een oorlog"". Toen ik de foto maakte had ik er geen erg in dat mijn aantekeningen boek eronder lag. Toen ik het zag, vond ik het er mooi boven staan. Jij ook, blijkt nu, dat vind ik leuk.

   Verwijderen
  2. Inderdaad, foto's binnen een aquarel. Ik heb het geprobeerd en ik vind het een goed resultaat. Misschien doe ik het vaker.

   Verwijderen
  3. Ja, Lof der Zoetheid...... grappig, had ik zelf nog niet bedacht.....

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Such an interesting piece of art Geri...so much to look at, it's very fun! The sparkle is a nice touch!
  xo J~

  BeantwoordenVerwijderen

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LENTESCHILDERIJ

LENTESCHILDERIJ

WINTERSCHILDERIJ

WINTERSCHILDERIJ

BIRTHDAY

BIRTHDAY

BOEKENPROJECT

BOEKENPROJECT

Taartjes

Taartjes

Kat

Kat

Spring/Lente

Spring/Lente

Tea and cake

Tea and cake