GERI MEFTAH ART
WATERCOLORS
PENCILS
MARKERS

woensdag 15 juni 2016

Biografieproject 2016. The adventures of John Steinbeck.


Voor mijn biografieproject 2016 las ik over het leven van John Steinbeck geschreven door Benson. Ik ben echt helemaal onder de indruk geraakt van John Steinbeck en de wereld waarin hij verkeerde. Een paar jaar geleden las ik ""Druiven der Gramschap"" en vond het zo prachtig. Ik had toen geen idee wie John Steinbeck is. Ik las iets over Californië en een aquarium en biologie en begreep er weinig van. Maar nadat ik het interessante boek ""Reizen zonder John"" van Geert Mak voor de 2-e (sec) keer las viel het kwartje. De John die Geert Mak in zijn auto navolgt is John Steinbeck. Vanaf dat moment was mijn interesse dubbel gewekt en wilde ik zo snel mogelijk een biografie lezen. Mak vertelde dat Benson de beste biografie heeft geschreven. Ik naar de bibliotheek. Het boek moet uit het magazijn komen. Na even wachten zag ik het liggen en o, o, o het is heel dik en heel zwaar.. ....


Maar wat heb ik ervan gesmuld. Wat een heerlijke biografie. Dit boek heeft alles wat een biografie moet hebben. Het legt alles duidelijk uit. Het zet gebeurtenissen in een context. Ik heb een paar weken, heel geconcentreerd, want in het Engels lezen is toch wat anders dan anders, in de jaren 20, 30, 40 en 50 geleefd en het was LEUK. Wat een bijzondere man was John Steinbeck, Wat trok hij een bijzondere mensen aan. Wat was hij goed in vriendschap. Wat kon hij goed met mensen overweg. Mensen die hem hun verhalen vertelden. Hij onthield ze en kon ze later gebruiken en tot schitterende boeken vertalen. Op mijn weblog KLEURRIJK vertel ik meer over zijn leven. gerikleurrijk/mijn-biografieproject-2016

Het is zo interessant om te lezen over zijn vriendschap met Ed Ricketts. De 2 mannen deelden de interesse voor de holistische biologie. Een onderdeel van de natuur kun je niet los zien van de omgeving. Zij ondernamen tochten om de oceaan met haar schepselen te bekijken en te bestuderen. Steinbeck vertaalde de kennis die hij opdeed in zijn boeken. Hoewel hij heel sterk in individualiteit geloofd is hij er ook van overtuigd dat we onderdeel zijn van onze omgeving.In zijn latere leven reisde John veel. Hij werkte ook een periode als oorlogscorrespondent. Hij werd zeer gewaardeerd, kreeg veel erkenning in het buitenland. O.a. ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur. In eigen land waren de critici niet mals. Ze schreven dat hij weinig belangrijks meer schreef na "" de Druiven der Gramschap". Het kon hem onzeker maken. Maar, schrijven bleef hij doen. Want hij deed het niet voor beroemdheid. Hij deed het omdat hij niet anders kon, hij moest schrijven. Het was een innerlijke drang en hij genoot ervan. En hij maakte wel degelijk prachtige boeken op latere leeftijd. Ik las Cannery Row en vond dit ook weer heel mooi.

Ik ga dit boek zeker zelf kopen

Mocht je belangstelling krijgen voor John Steinbeck begin dan met ""Druiven der Gramschap" en het boek "Reizen zonder John" van Geert Mak. Je hebt dan een goede basis.

Op pinterest./gmwatercolors/john-steinbeck heb ik veel informatie verzameld over John Steinbeck en de mensen om hem heen.

Ik las voor mijn
BIOGRAFIEPROJECT 2016
(1 biografie per maand)
The true adventures of John Steinbeck- Jackson J. Benson
Grace, a memoir - Grace Coddington 
Het rebelse leven van Lily Braun
Een Leven - Simone Veil
Janis Joplin - Ellis Amburn 4 opmerkingen:

 1. Dat zal ik eens in onze bib vragen en gaan lezen het lijkt mij een goed boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je doen. Ik denk niet dat je spijt krijgt. Groeten van Geri

   Verwijderen
 2. Your portraits are so amazing. There is a book by John Steinbeck that I recommend. It's called "Travels With Charley." He writes about his travels through the United States with his dog, Charley in the 1960's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Barbara,
   I was reading "Travels with Charley"" a month ago. I loved it. I bought it myself. It is such a fun, great book. I agree completely with you!

   Verwijderen

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LENTESCHILDERIJ

LENTESCHILDERIJ

WINTERSCHILDERIJ

WINTERSCHILDERIJ

BIRTHDAY

BIRTHDAY

BOEKENPROJECT

BOEKENPROJECT

Taartjes

Taartjes

Kat

Kat

Spring/Lente

Spring/Lente

Tea and cake

Tea and cake